Kızılay'da genel müdür istifa etti! Genel müdürlük makamı kaldırıldı

Kızılay'ın Deniz Feneri Derneği davasından ceza alan Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu, "Kızılay Genel Müdürlüğü\CEO makamının kaldırılmasına" karar verdi.
 Tarih: 06-12-2023 12:43:25
Kızılay'da genel müdür istifa etti! Genel müdürlük makamı kaldırıldı

6 Şubat depreminde çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 12 Mayıs'ta istifa etmesinin ardından şimdi de Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ DAVASINDA CEZA ALMIŞTI

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Deniz Feneri Derneği davasında yargılanıp ceza aldığı halde 2017 yılında Kızılay'a Genel Müdür yapılan İbrahim Altan, görevinden istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık tarihinde "Kızılay Genel Müdürlüğü\CEO makamının kaldırılmasına ve bu makamda bulunan tüm yetkilerin Kızılay Genel Sekreterin devredilmesine" karar verildi. 

Bu kararından ardından da kurum içerisinde İbrahim Altan'ın "Emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı" duyuruldu. İbrahim Altan, görev süresi boyunca maaşı ile tartışma konusu oldu. 

Deniz Feneri Derneği davasında "güveni kötüye kullanma" suçlamasıyla 2013 yılında iki yıl altı ay hapis cezası ile 25 bin TL para cezası alan İbrahim Altan ise aynı zamanda da Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ün kayınpederi.

Altan'ın kızı Reyyan Beyza Büyükgümüş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la birlikte Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 

  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI