Bakan Koca sağlık sisteminde müjdeyi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık. Aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum" dedi.
 Tarih: 23-03-2024 10:24:40
Bakan Koca sağlık sisteminde müjdeyi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık. Aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa'da vatandaşlarla biraraya geldi. Koca, Bayrampaşa Devlet Hastanesi ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. MHRS sistemi üzerinden randevu almasına rağmen, randevusuna gelmeyen vatandaşlarla ilgili soruya yanıt veren Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık bunu aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum" dedi. Bakan Koca, Bayrampaşa'ya açılacak 3. basamak yeni nesil hastane ile ilgili detayları ve yoğun bakım doluluk verilerini de açıkladı.

Bakan Koca Bayrampaşa'ya yapılması planlanan hastaneden de bahsederek, "Yapılacak olan hastane depreme dayanıklı, 256 izolatörlü bir hastane olacak dolayısıyla bu anlamda da yeni nesil hastanelerimizden birisi olacak.Bu yapılacak hastanenin büyüklüğü proje değişikliği de yapılarak 85 bin metrekare kapalı alanı olan, 400 yataklı 100 yoğun bakım yatağı ayrıca olan bir 3. basamak hastane olacak" dedi.

"2 ay önceki yoğunluk söz konusu değil"

Bir basın mensubunun yoğun bakım yoğunlukları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Koca, "Türkiye'de özellikle 2 ay kadar önce Türkiye'de kısmen, İstanbul'da biraz daha belirgin yoğun bakım yatak sorunu yaşadığımızı biliyoruz. Şu an Türkiye'de toplam yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 69, İstanbulumuzda ise yüzde 72. Servis yatak doluluk oranı ise Türkiye'de yüzde 60, İstanbul'da yüzde 66 oranında. Bu anlamda yoğun bakım ve servis yataklarımızda Türkiye'de olmadığı gibi, İstanbul'da da 2 ay önceki yoğunluk söz konusu değil. Bu anlamda daha rahatız" dedi.

"Randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık"

MHRS randevu sistemiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Koca, şunları söyledi:

"MHRS ile randevuyla ilgili, yer yer birtakım sorunlar vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz ve özellikle yan dal branşlarında bu sorunu daha yer yer yaşıyoruz. Bununla ilgili yoğun birtakım çalışmalarımızın olduğunu biliyorsunuz. Yan dal uzmanlık dahil olmak üzere kanun değişikliği yapılarak ve en son geçen ay yapılan imtihanla yüzde 100'e yakın doluluk söz konusu oldu. Yer yer yaşadığımız bu sorunlarla birlikte vatandaşımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Ben birkaç defa söyledim. 'Sorumlusu vatandaşımız herhalde görülüyor' diyerek ifade edenler oldu, o anlamda söylemiyorum. Sorunun farkındayız, özellikle bazı branşlarla ilgili bu sorunun daha belirgin olduğunu biliyoruz ve bunu aşmak için çaba gösteriyoruz ve vatandaşımızın da bu anlamda üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Örnek vermek gerekirse Bayrampaşa'da geçen yıl bakılan toplam hasta sayısı 1 milyon 100 bin yaklaşık. Randevuyla gelen hasta sayısı ise 400 bin. Randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısı 110 bin. Bu doğru birşey değil." ifadelerini kullandı.110 bin tedavi edilme imkanı olabilecek hastamızın hakkı alınmış oluyor. Ödeyemeyecek olduğumuz bir haktan bahsediyorum. Hepimiz birlikte üzerimize düşeni bizler bakanlık olarak, vatandaşımız da bu anlamda üzerine düşeni hassasiyetle yapmasını bekliyoruz. Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık bunu aşama aşama, sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum."

 
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI