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 islami sohbet muzik indir islami sohbet medyum porno izle

Sinan Ateş'in Haberini Yapan Muhabire Hapis Cezası!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada cinayete ilişkin bilirkişi raporunu haberleştiren T24 Muhabiri Asuman Aranca hakkında dava açıldı.
 Tarih: 25-04-2024 18:22:34   Güncelleme: 25-04-2024 18:30:34
Sinan Ateş'in Haberini Yapan Muhabire Hapis Cezası!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada cinayete ilişkin bilirkişi raporunu haberleştiren T24 Muhabiri Asuman Aranca hakkında dava açıldı.

 

T24 muhabirine “Sinan Ateş” cinayetiyle ilgili haberinden dolayı hapis istemi

T24 muhabiri Asuman Aranca’ya Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin bilirkişi raporunu haberleştirmesi nedeniyle dava açıldı.

İstanbul Başsavcılığı, Aranca’nın '' Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş'in adresini Ülkü Ocakları Başkanı İstemiş” haberi üzerine muhabir hakkında “gizliliği ihlal” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

T24’te yer alan habere göre, Asuman Aranca hakkında hazırlan an iddianamede, “konunun haber değeri taşıdığı değerlendirilebilir ise de haberin yapılış tarzı ve gerek bulunmamasına rağmen rapor içeriği ve görsellerinin tamamının yayınlanmasının haber verme sınırını aştığı” öne sürüldü. Aranca’nın davaya konu haberi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından 2 ayrı ödüle layık görülmüştü.

Başsavcılık harekete geçti: T24'e 'Sinan Ateş' soruşturması

GİZLİLİĞİ İHLAL SUÇLAMASI

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın en merkezi yerlerinden olan Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Cinayete ilişkin soruşturmada defalarca savcı değişikliği yaşandı. Soruşturmanın üzerinden 16 ay geçmesine karşın iddianame de düzenlenmedi. Ancak İstanbul Başsavcılığı, cinayet üzerindeki sis perdesini aralayan bilirkişi raporunu haberleştiren T24 muhabiri Asuman Aranca hakkında “gizliliği ihlal” iddiasıyla dava açtı.

T24'ün Sinan Ateş haberine soruşturma - Tele1

HABER DEĞERİ TAŞIDIĞI BELİRTİLDİ

İddianamede, söz konusu haber ile gizli olan soruşturma dosyasında bulunan bilirkişi raporunun içeriği ve kişiler arasında haberleşme içerdiğinde tereddüt bulunmayan görsellerinin “tamamının” internet haber sitesinde yayınlandığı öne sürüldü. Ancak iddianamede, “konunun haber değeri taşıdığı” belirtilmesine karşın, “gizliliğin ihlali” suçunun düzenlendiği TCK’nın 285. maddesi 6. Fıkrasında yer alan “Soruşturma ve kovuşturma işlemlerinin haber verme sınırları aşılmaksızın haber konusu yapılması suç oluşturmaz” hükmünün göz ardı edilmesi dikkat çekti.

Sinan Ateş'in ailesinden yeni açıklama: 'Tüm siyasetçilerin namusuna emanet  etmeyi tercih ediyoruz' - Son Dakika Siyaset Haberleri | Cumhuriyet

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, “konunun haber değeri taşıdığı değerlendirilebilir ise de; haberin yapılış tarzı ve gerek bulunmamasına rağmen rapor içeriği ve görsellerinin tamamının yayınlanmasının haber verme sınırını aştığı” iddia edildi. Aranca’nın 3 yıla kadar hapsi istendi. Aranca, hakkında dava açılmasına neden olan haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından internet haberi kategorisinde başarı ödülüne layık görülmüştü. Aranca’ya, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından da aynı haber nedeniyle “Yılın Başarılı Gazetecileri-2023” ödüllerinde Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik kategorisinde ödül almıştı.

 
 
 
 
Etiketler Sinan Ateş
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI