Özgür Özel: Emekli günden güne kötüye gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor.
 Tarih: 23-01-2024 14:13:27   Güncelleme: 23-01-2024 14:41:27
Özgür Özel: Emekli günden güne kötüye gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu.

Özelin'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Çok gündem var. Milletin derdi, ne Tayyip Bey'in söyledikleri, ne Devlet Bey'in söyledikleri. Milletin derdi, yüksek fiyatlar ve enflasyon. Biz milletin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının 22'nci yılında ülke her konuda kötü yönetiliyor. En büyük problem, mutfaktaki yangın. Yurttaşlarımız kötü ekonomi yönetiminin aldığı kararlar sonucunda her geçen gün biraz daha fakirleşiyor. En büyük zorluğu da bugünlerde çokça dile getirmek zorundayız; emeklilerimiz çekiyor.

Emekli günden güne kötüye gidiyor

En büyük zorluğu da bugünlerde çokça dile getirmek zorundayız; emeklilerimiz çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyonu geçen sene için yüzde 64 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, bakalım 1 yılda emeklinin çalışanın para ödediği örneğin dana eti, yüzde 143, tavuk eti yüzde 81, zeytinyağı yüzde 180, patlıcan yüzde 123 zamlanmış. Ve Türkiye İstatistik Kurumu hesap yapmış; enflasyon yüzde 64 demiş. Gerçek enflasyon yüzde 127. Ve TÜİK'in hesaplarına göre, memur emeklisine yüzde 49 zam yapıldı. En düşük emekli maaşına da yüzde 33 zam yapıldı. Tüm emeklilere sesleniyorum; bu ücreti kabul etmeyin. Bu hafta grubumuzun ilk talebi, en düşük emekli maaşının 17 bin lira olmasıdır. Buradan Devlet Bahçeli'ye de Erdoğan'a da sesleniyoruz. Ağzınıza bir dolamışsınız; dem, dem, dem. Milletin derdi; zam, zam, zam.

Türkiye'de milli gelir artarsa, refah artarsa ama bir tek emekliye yapılan artmazsa, işte bugünkü sefalet tablosu ortaya çıkar. Sorunun başladığı yer de bitirileceği yer de aynıdır.

31 MART ÇAĞRISI

Bu yoksulluğa rağmen kimse sakın sandığa küsmesin. Sandık, iktidara karne verme günüdür. 31 Mart'ta sandığa gidilir oy kullanılırsa, 31 Mart tarihinde bu iktidara bir sarı kart gösterilirse, emekliler, esnaflar, dar gelirliler açısından çok daha önemli gelişmelere açık bir hale gelir.

Oyunuzu verin, gelelim memleketinizi Türkiye'nin en güzel illerinden biri yapalım. Orayı temiz, yeşil yapalım. Davetim üniversite öğrencilerine, liselilere, kadınlara, gençlere, plazalarda çalışan beyaz yakalılar".

  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI