Madenci Eylemi Sonrası Siyasi Tartışma
İşçilerin maaşlarının ödenmesiyle eylem sona ererken, Özgür Özel’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki açıklamaları tartışmayı yeniden alevlendirdi. Özel, bazı şirketlere binlerce maden ruhsatı verildiğini iddia etti.Bakan Bayraktar’dan Sert Tepki
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özel’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.“Bildiğimiz bir şey var kardeşim diyorsunuz ya Özgür Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok!”Bayraktar, ruhsat süreçleri ve madencilik hukukuna ilişkin verilerin çarpıtıldığını savunarak, devletin denetim mekanizmalarının titizlikle işletildiğini ifade etti.
“Verileri Çarpıtıyorsunuz” Açıklaması
Bakan Bayraktar açıklamasında, ruhsat sayıları üzerinden yapılan değerlendirmelerin yanlış olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:“Göz göre göre verileri çarpıtıyorsunuz. Bugün yürürlükte olan ruhsat sayılarını bile isteye abartarak kara düzen diye pazarlamaya çalışıyorsunuz.”Bayraktar ayrıca, madencilik sektöründe devletin hem yatırımcıyı hem de işçiyi korumak için denetimlerini sürdürdüğünü vurguladı.
Yeni Ruhsat İddialarına Yalanlama
Öte yandan bazı sosyal medya paylaşımlarında gündeme gelen “yeni maden ruhsatı verildiği” iddialarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından açıklama yapıldı.DMM, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve mevcut sürecin yeni ruhsat değil, süre uzatım başvurusuna ilişkin olduğunu bildirdi.“İddia edildiği gibi yeni bir ruhsat verilmemiştir. Süreç MAPEG nezdinde devam etmektedir.”Madencilik politikaları ve ruhsat süreçleri üzerinden başlayan siyasi tartışmanın önümüzdeki günlerde de gündemde kalması bekleniyor.










