Çeltik tavalarının hazırlanması sırasında traktörlerin arkasından yükselen toz bulutları, ovada ilginç ve görsel şölen oluşturan manzaralara sahne oluyor.
Çeltik Tarlalarında Yoğun Mesai
Bölgedeki üreticiler, tarlalarını çeltik ekimine hazır hale getirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Ekim süreci kapsamında ilk olarak traktörlerle çeltik tavalarının hazırlığı yapılıyor.Tarla içine suyun kontrollü şekilde girip çıkabilmesini sağlamak amacıyla traktörlerle özel su kanalları açılıyor. Toprağın işlenmesi sırasında oluşan yoğun toz bulutları ise Karacabey Ovası’nda dikkat çeken görüntüler oluşturuyor.Su Veriliyor, Tohumlar Toprakla Buluşuyor
Kanal açma işlemlerinin tamamlanmasının ardından tarlalara su salımı yapılıyor. Daha sonra çeltik tohumları toprakla buluşturularak yeni sezon ekimi başlatılıyor.Üreticiler, bu yıl ekim sürecinin biraz gecikmesine rağmen kısa sürede tamamlanması için yoğun tempoda çalışmayı sürdürüyor.Çeltik Üretiminde Artış Bekleniyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan “Bitkisel Üretim 1. Tahmini” verilerine göre, Türkiye genelinde çeltik üretiminin geçen yıla oranla yüzde 7,7 artışla 1 milyon 74 bin tona ulaşması bekleniyor.“Birkaç Güne Ekimler Tamamlanır”
Karacabey Ovası’ndaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Karacabey Ziraat Odası İkinci Başkanı Ramazan Düzen, çeltik ekiminde sona yaklaşıldığını söyledi.“Artık tarlalarda ekimle ilgili son hazırlıklar yapılıyor. Karacabey Ovası’nda 30 bin dekara yakın alanda çeltik üretimi yapılacak. Bu yıl ekimler biraz gecikti ve çiftçiler hızla toprağı hazırlayıp ekmek istiyor. Birkaç güne ekimler tamamlanır.”Çiftçilerin yoğun çalışmasıyla birlikte Karacabey Ovası’nda yeni sezon çeltik üretiminin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.







