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

Gelecek Heyetinden Şükrü Erdem’e ziyaret

Seçim öncesi CHP’li aday Şükrü Erdem’e açıktan destek veren Gelecek Partililer ilçenin sorunlarına vakıf olduklarını ve çözüm noktasında da gereken desteği vereceklerini ifade ettiler.
 Tarih: 20-04-2024 13:51:36
Gelecek Heyetinden Şükrü Erdem’e ziyaret

Seçim öncesi CHP’li aday Şükrü Erdem’e açıktan destek veren Gelecek Partililer ilçenin sorunlarına vakıf olduklarını ve çözüm noktasında da gereken desteği vereceklerini ifade ettiler.

Ziyaretten memnuniyetini belirten Erdem, “İlçemizin sorunları malum. Biz çözüm noktasında merkezi hükümetinde gereken çabayı göstermesini arzu etmekteyiz. İlçenin tıkanan kronik sorunlarını çözmekte kararlıyız” dedi.

İl Başkanı Fuat Kadıoğlu, “Bursa’nın en çok mahallesine sahip olan ilçelerden biri olan Mustafakemalpaşa’da parke çalışmalarından muhtarlık binalarının tadilatına, çocuk parklarından, kırsal kalkınmaya destek için yeni tarım arazilerinin kazandırılmasına kadar birçok hizmet yapılmayı beklemektedir. Bursa’da ne varsa Mustafakemalpaşa’da da o olmalı. Gelecek Partisi olarak; Meslek yüksekokuluna kayıtlı öğrenciler genelde ilçe dışından gelmekte ve mezuniyet sonrası ilçeden ayrılmaktadır. İlçenin ihtiyacı olan ara elemanın karşılanamaması bir problem teşkil etmektedir. Süt ürünleri, mermer, tohumculuk gibi bölümlerin açılması da desteklenmektedir.

Yeni otoban ilçenin güneyindeki dağlık alandan geçerse hem tarım arazisinden geçmesi hem de OSB’ye 1,5 km uzaklıkta bir çıkış olması planlanmaktaydı. İlçede oluşturulan platform, bu planı desteklemekteyken, otobanın ilçenin güneyinden geçme kararı alınmıştır. İlçede otobanın olumsuz etkileri konusunda endişe yaşanmaktadır. Yapılacak olan hastanenin bölge hastanesi olarak ilan edilmesi ile hastaneye profesör ünvanlı doktorlar geleceğinden ilçe için daha iyi olacağı toplantılarda ifade edildi. İlçeye ivedilikle atık su arıtma tesisinin yapılması gerekmektedir. Düzenli çöp depolama alanı ihtiyacı vardır. Mermer çamurlarının değerlendirilmesi yönünde çalışmalar gerekmektedir. Termal kaynakların daha verimli kullanılması ve konaklama tesislerinin iyileştirilmesi gerekmektedir. İş kaynakları yeterli olmadığından ilçe özellikle Bursa’ya göç vermektedir.

Tarım ve hayvancılıkta girdi maliyetleri yüksek olduğundan çiftçiler ekonomik sorunlar yaşamaktadır. İlçede sosyal yaşantı açısından ihtiyaçlar olduğu ve halkın hafta sonlarını ilçe dışında geçirdiği ifade edilmiştir. Bazı köyler için soğuk hava deposu gerekmektedir (özellikle Çeltikli bölgesi) 2 tane ilköğretim okuluna ihtiyaç olduğu kaymakamlık tarafından belirtilmiştir. Köylerden gelen lise öğrencilerine yönelik kullanılabilecek yurt sıkıntısı yaşandığı beyan edilmiştir. İlçede yer alan Anadolu öğretmen lisesi ve meslek lisesinin teknolojik açıdan geri kaldığı düşünülmektedir. İlçede ara ve kalifiye alan sıkıntısı da yaşanmaktadır. İstihdam amaçlı Bursa’ya göç olmakla birlikte, kalifiye elemanlar ilçede yaşamayı tercih etmektedir. Sıkıntıların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler AKP CHP MECLİS
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI