PGEgaHJlZj0iaHR0cHM6Ly93d3cuZGluaXNvaGJldGxlci5uZXQvIiB0aXRsZT0iZGluaSBzb2hiZXRsZXIiPmRpbmkgc29oYmV0bGVyPC9hPgo8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy55YXpndWx1Lm5ldC8iIHRpdGxlPSJzb2hiZXQiPnNvaGJldDwvYT4KPGEgaHJlZj0iaHR0cHM6Ly93d3cuZGluaXNvaGJldGxlci5uZXQvIiB0aXRsZT0iaXNsYW1pIHNvaGJldGxlciI+aXNsYW1pIHNvaGJldGxlcjwvYT4KPGEgaHJlZj0iaHR0cHM6Ly9zb2hiZXRpc2xhbS5jb20vIiB0aXRsZT0iaXNsYW1pIHNvaGJldCI+aXNsYW1pIHNvaGJldDwvYT4KPGEgaHJlZj0iaHR0cHM6Ly9jZXBtdXppa2xlcmkubmV0LyIgdGl0bGU9Im11emlrIGluZGlyIj5tdXppayBpbmRpcjwvYT4KPGEgaHJlZj0iaHR0cHM6Ly93d3cuZHVhYmFoY2VzaS5uZXQvIiB0aXRsZT0iaXNsYW1pIHNvaGJldCI+aXNsYW1pIHNvaGJldDwvYT4= islami sohbet muzik indir islami sohbet medyum porno izle

Çalışan annelere destek: 325 euroluk yardım! 2. evreye geçildi

AB’nin finansman desteği sağladığı Çalışan anneye bakıcı desteği projesinin ikinci fazı başlıyor. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca 0-3 yaş arası çocuğu olan çalışan annelere 325 euro bakıcı desteği verilecek.
 Tarih: 26-04-2024 09:50:07
Çalışan annelere destek: 325 euroluk yardım! 2. evreye geçildi

AB’nin finansman desteği sağladığı Çalışan anneye bakıcı desteği projesinin ikinci fazı başlıyor. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca 0-3 yaş arası çocuğu olan çalışan annelere 325 euro bakıcı desteği verilecek.

Çalışan kadınların çocuk bakım masrafları için 325 euroluk destek sağlanan projenin 2. fazı için geri sayım başladı.

“Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin ikinci fazı için hazırlıklar tamamlanırken, ödemeler için başvuruların önümüzdeki haftalarda alınmaya başlanması planlanıyor. AB’nin finansman desteği sağladığı projeyle, 0-3 yaş arası çocuğu olan annelerin çalışabilmesi için bakıcı desteği verilecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere ayda 325 euro ödeme yapılacak. Projeden, 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı faydalanacak. Bakıcı desteğinden yararlanacak annenin, çocuğuyla aynı evde oturması, kayıt tarihi itibarıyla hizmet akdiyle ve tam zamanlı sigortalı olarak 4/a kapsamında çalışması gerekiyor.

Devlet memuru veya Bağ-Kur kapsamındaki anneler, destekten yararlanamayacak, kapsam SSK’lı annelerle sınırlı olacak. Çalışan anne desteğinden faydalanabilmek için bakıcınının 0-36 aylık çocuk bakımını kapsayan bir eğitim aldığını MEB, İŞKUR, Mesleki Yekerlilik Kurumu veya üniversitelerden onaylı sertifikayla ya da lise veya üniversitelerin ilgili bölümlerinin diplomasıyla (uzaktan eğitim programları da dahil olmak üzere) belgelendirmesi gerekiyor. Vasıfsız bakıcılar için destek ödemesi yapılmayacak.

Belgesi olmayan bakıcı için ön başvuru yapılabilecek, ancak kesin başvurudan önce bakıcının gerekli belgeleri temin etmesi istenecek. Destek kapsamındaki çocuk bakıcısınının tam zamanlı, sigortalı olarak çalıştırılması, yani en az asgari ücret alması gerekecek.

Bakıcının anne ve çocukla aynı ilde ikamet etmesi, anne ya da babayla birinci dereceden akrabalık bağı olmaması istenecek. Anneanne ve babaannesi, proje kapsamı dışında olacak, çocukla aynı evde yaşamayan teyzesi ve halası ise sertifikalı ise projeye dahil olabilecek.

Projeden yararlanmak isteyen anneler, İŞKUR’a başvuracak. Destek alanlara ev ziyaretleri yapılacak, çocuk bakıcısı veya çocuğun 3 kez mazeretsiz evde olmaması halinde destek iptal edilecek. Yararlanan anne, işten çıkarsa 2 aylık süre tanınacak, bu sürede, İŞKUR üzerinden iş araması ve durumunu proje ekibine bildirmesi kaydıyla destek sürecek. 2 ay sonunda iş bulamazsa listeden çıkarılacak.

 
 
 
 
 
 
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI