“Batı Düşüncesi İnsanlığı Çıkmaza Sürükledi”
Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Prof. Dr. Yılmaz, Batı düşüncesinin insanlığı bir çıkmaza sürüklediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:“Batı düşüncesinin küresel ölçekteki yayılımı, insanlığı Gazze gibi bir sona doğru sürüklemiştir. Bu yalnızca bir bölgesel trajedi değil, Batı’nın fikir krizinin en somut göstergesidir. Buna verilecek cevap yalnızca bu topraklardan, bizim sesimizle gelebilir. Bu iddiayı Bursa’da, medeniyetimizin beşiği olan bir şehirde, Yıldırım Belediyesi’nin desteğiyle atılan bu küçük ama çok önemli adım temsil ediyor.”Yılmaz ayrıca, yerli entelektüel üretimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Batılı varoluşun geldiği noktada insanlık bir uçurumun kenarındadır. O uçurumu aşacak ses, ancak bizim medeniyetimizin sesi olabilir. Cesaretimiz ve üstünlüğümüz bu yeni düşünce inşasının anahtarı olacaktır.”
“Dünyanın Yeni Bir Medeniyete İhtiyacı Var”
Açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise dünyanın artık yeni bir medeniyete ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:“Dünyanın artık yeni bir medeniyete ihtiyacı var. Bizim ‘merhamet medeniyeti’ tasavvurumuzla bu inşa sürecinde Türkiye önemli bir rol üstlenecek. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın yeniden inşasında gençlerimiz çok önemli roller alacak.”
“Her Öğrenciye 10 Bin Lira Burs Desteği”
Başkan Yılmaz, Bursa Düşünce Okulu’na 500’ün üzerinde başvuru yapıldığını belirterek, “Bugün burada 50 öğrencimiz ders görecek. Her birine 5 ay boyunca toplamda 10 bin lira burs desteği vereceğiz” dedi.Yılmaz ayrıca, programın kapsamına ilişkin şu bilgileri paylaştı:“Düşünce ve bilgi, tarih ve kültür, sanat ve edebiyat alanlarında kıymetli akademisyenlerle buluşmalar gerçekleşecek. Bu bir başlangıç; Bursa adına önemli bir çıkış noktası olacağına inanıyorum.”










