Bursa'da 4. BİHMED Liseler Arası Kısa Film Yarışması lansmanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. BİHMED Liseler Arası Kısa Film Yarışması'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
 Tarih: 12-12-2023 16:41:46
Bursa'da 4. BİHMED Liseler Arası Kısa Film Yarışması lansmanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin koordinesinde gerçekleştirilen 4. BİHMED Liseler Arası Kısa Film Yarışması'nın tanıtım toplantısı Heykel Valilik Binası'nda düzenleniyor.

Düzenlenen tanıtım toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşBursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu katıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Geniş kitleleri etkileyen bu tarz yarışmalar sinema sektörüne hizmet edecek gençleri ortaya çıkarmaktadır. Bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan Liseler arası BİHMED Kısa Film Yarışması'nda gençler ilk adımlarını burada atacaklar. İnanıyorum ki BİHMED, sendikalarımızın öncülüğünde vicdan ve feraset görülecektir. Bunun için sinemanın bu penceresinden bakabilme yetisine sahip yönetmenlerin, oyuncuların ve senaristlerin yanındayız. Öğrencilerimizin sinema yönünü gelecek kuşaklara aktarması için bu ve benzeri etkinlikler önemlidir" şeklinde konuştu.

"KÜLTÜR SANAT GELECEĞE DAHA VİZYONER BAKABİLMENİN BAŞKA BİR ARACIDIR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa köklü tarihi ile büyüleyici bir şehir olmasının yanında kültürel değerleriyle de sanat dünyasında  ilmek ilmek işlendiği bir şehir. Şehirlerimizin, ülkemizin kalkınmasındaki ana faktörlerinden olan sanayi, üretim, turizm ve kültür sanat geleceğe daha vizyoner bakabilmenin başka bir aracıdır" dedi. 

"BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BU KONULARDA PROJELER ÜRETİYORUZ"

Aktaş, "Bizde Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu konularda projeler üretiyoruz. Anaokulundan, üniversiteye kadar her yaştan öğrencinin kültür sanat dünyasına hitap etmeye çalışıyoruz. Bir yandan Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle, sivil toplum örgütlerine verdiğimiz desteklerle hayata geçirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BU YILKİ TEMA BAĞIMLILIK

BİHMED'in kurulduğu günden bu yana öğrencilere katkı sağlamak, öğrenciler için projeler üreten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Aktaş, "Kısa film yarışmamızın ana teması da bu yıl bağımlılık. Sadece yarışma olarak değil önemli bir konuya dikkat çekmek olarak da görmemiz gerekiyor. Bağımlılığın sadece alkol, uyuşturucu, sigara değil. Teknoloji bağımlılığı gibi konuları da ele almak gerekiyor. Öğrencilerin enerjine ve duyarlılığına inanıyorum. Bağınlılık mücadelesinde toplumda atılan her adım çok önemlidir. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Daha güzel yarınlar için, bağımlılık yönüne güzel adımlar atmamız gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

  DİĞER BURSA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI