"Alinur Aktaş'ı gönderip Mustafa Bozbey'i getireceğiz"

Bugün Bursa'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür CHP Genel başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretinde
 Tarih: 29-02-2024 16:00:00

Bugün Bursa'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür CHP Genel başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretinde

Özel, şehirde çeşitli temaslarda bulunacak.

BAŞKANLARI TANITACAK VE AÇILIŞA KATILACAK

Özgür Özel'ın ilk durağı, saat 13.30'da Bursa'daki BAOB'da gerçekleşecek olan Bursa çözüm toplantısı oldu. Burada partisinin belediye başkanlarını tanıtacak ve daha sonra Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi'nin açılışına katılacak.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey program açılışında şu konuşmayı yaptı:

"Öncelikle bugünkü sunumumuza katılan ve destek veren herkese içten teşekkür ediyorum. Bursalı hemşehrilerime de minnettarım. Genel başkan yardımcıları, parti meclis üyeleri, il başkanı, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, esnaf odası başkanları, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, emekçiler ve sevgili dostlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

"AYRIMCILIK KESİNLİKLE YAPMAYACAĞIZ"

Evet, salon dolup taşmış durumda. İl başkanımın da belirttiği gibi, gençlerin düğün salonlarındaki yoğunluğu hepimizin malumu. Ancak endişe etmeyin, biz bu ayrımcılığı kesinlikle yapmayacağız. 31 Mart'tan sonra hangi parti istiyorsa, o partinin etkinlikleri için salonları tahsis edeceğiz. Bizi engelleyenler, buraya gelip içeriyi görsünler, dışarıyı görsünler.

"HAYAL KURMAK GÜZEL ANCAK YETMEZ"

Bugün buraya gelirken şükrettim, aldığım her nefese, aileme, dostlarıma, bu güzel şehre ve onun insanlarına minnettarım. Ve hayal ettim, dağı yeşil, denizi mavi, havası temiz, yolları bakımlı, parkları ve evleri sağlam bir şehir... Hayal kurmak güzel ancak yetmez. Akılla, planla ve işbirliğiyle bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek gerekiyor. Bunun için buradayım ve biliyorum ki sizler de aynı şekilde istiyorsunuz. Bursa'nın ihtiyacı olan bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Proje ve çözümlerimiz hazır, geçmişte yaptıklarımız da bunun en büyük referansı.

"GERÇEKTEN İHTİYAÇ DUYULAN ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

Kentimizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için buradayız. Mega projelerin ötesinde, gerçekten ihtiyaç duyulan çözümleri üreteceğiz. Bursa'nın sokağa atacak parası yok, boş laflara değil, somut adımlara ihtiyacı var. Ve bu adımları hep birlikte atacağız.

"BURSA GERİLEDİ"

Bursa'nın gelişmişlik sıralamasındaki konumunu gösteren veriler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın raporlarından geliyor. Yıllar içinde Bursa, beşinci sıradan altıncı sıraya geriledi. Eğitim alanında ise on birinci sıradan on dördüncü sıraya düştü.

"BURSA'NIN KAYBETTİKLERİNİ GERİ KAZANACAĞIZ"

Sağlık sektöründe ise durum daha da kötü; Bursa, sağlıkta yirmi altıncı sıraya geriledi. Üstelik son altı yılın verileri henüz paylaşılmamış. Ancak bizim hedefimiz, sosyoekonomik düzeyde beşinci, eğitimde on birinci ve sağlıkta on altıncı sıraya geri dönerek Bursa'nın kaybettiği yeri kazanmak. İlçeler bazında da durum farklılık gösteriyor. Nilüfer Türkiye genelinde sekizinci sırada yer alırken, Büyükorhan ilçesi ise sekiz yüz on beşinci sırada bulunuyor. Hedefimiz, bütün ilçelerimizi geliştirmek ve her mahalleyi ileriye taşımak. Bursa'nın her köşesinde Osman Gazi'den, Yıldırım'dan ve İnegöl'den esinlenerek ilerlemek istiyoruz. Bebek ölümleri ve doğumda beklenen yaşam süresi gibi veriler de endişe verici. Ancak planlarımız ve projelerimizle, teknolojinin hızla değiştiği dünyada zamanın ruhuna uygun çözümler üreteceğiz. Herkesi kapsayan ve kimseyi dışlamayan bir kent oluşturarak, gelişen, güvenli, refah içinde yaşayan ve gülümseyen bir Bursa için birlikte çalışacağız.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmasından satır başları ise şöyle;

"Kadın kolları genel başkanımızdan milletvekillerimize, belediye büyükşehir belediye başkan adayımızdan belediye başkanlarımıza kadar, her biri kendi emeğiyle ve siyasi parti gücünden bağımsız olarak, otuz bir Mart'ta mahallelerinde daha iyi hizmet için yarışan kıymetli muhtarlarımıza ve muhtar adaylarımıza merhaba. Sizler, alnı açık, başı dik, vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisiyle dolu güzel insanlarsınız. Hepiniz hoş geldiniz.

"KENDİ MEMLEKETİMDE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

Bursa'nın kendisi olduğunu hissettiğim, Osmanlı'nın emaneti güzel Türkçe'sinde konuştuğum bu topraklarda, Uludağ'a bakarken Marmara'ya dönüş yapmış, güzeller güzeli Bursa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burası, çalışkan insanları ve verimli topraklarıyla, yeşiliyle, doğasıyla ve tarihiyle, Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri. İpek adında biricik kızım var ve onun adını Bursa İpek'inden alıyor. Sevgili annesi Bursalı. Bu yüzden, kendi memleketimde olmak beni ayrıca mutlu ediyor. Ne yazık ki, son dönemlerde gözlemlediğimiz kadarıyla, Bursa'nın yeşil rengi, siyasi belirsizliklerin ve ekonomik sıkıntıların gri bulutları tarafından gölgelenmiş durumda.

"NİLUFERİ MODERN BİR KENT HALİNE GETİRDİ"

Ancak burada, yürekten inandığım bir şey var: Mustafa Bozbey'in liderliğinde, Bursa'nın ve Nilüfer'in nasıl bir dönüşüm geçirdiğini gördük. Nilüfer'in modern bir kent haline gelmesi, pozitif ayrışmanın ve gelişimin bir sonucu. Diğer yandan, Mudanya'dan Gemlik'e kadar sosyal demokrat belediyelerin elindeki ilçelerin nasıl olumlu yönde değiştiğini gözlemliyorum. Bu değişim ve gelişim, insanların tercihlerinde de kendini gösteriyor. Üniversite tercihlerinde CHP'li belediyelerin yönettiği kentlerin ve ilçelerin tercih edilmesi, insanların mutluluğunu ve güvenini yansıtıyor. Bursa, İnegöl'ünden Kestel'ine kadar, Mustafa Kemal Paşa'sından Orhan Gazi'sine kadar, artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetimini hak ediyor. Bu gerçeği görmek ve bunun için çalışmak da bizim en büyük hedefimiz."

 

  DİĞER BURSA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI