2024'ün Ramazan ayı ne zaman bitiyor

Ramazan ayı nasıl geçirilmeli? İslâm’da zaten yeri olan yardımlaşma ve paylaşma gibi durumlar bu ayda herkes tarafından gerçekleştirilir. Herkes hiçbir fark gözetmeksizin aynı masada oturur ve aynı yemeği hep birlikte yer. Bu durum sosyal olarak birlikte olmayı, insanların birbirine destek olmasını sağlar. İslamiyet’e göre bunun önemi büyüktür. Ramazan ayı nasıl geçirilmeli sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan diğeri de birlik ve beraberlik içerisinde paylaşmak ve yaşamaktır. Ramazan ayı
 Tarih: 29-03-2024 11:34:09
2024'ün Ramazan ayı ne zaman bitiyor

Ramazan ayı devam ediyor. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının başlangıcı ve son gününü açıkladı. Peki 2024 Ramazan ayının son günü hangi tarih...

Her yıl idrak edilen mübarek Ramazan ayı bu yıl 11 Mart 2024 Pazartesi günü başladı. Bugün 9. günü olan Ramazan ayı ne zaman bitecek merak ediliyor. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Ramazan ayında farz olan oruç ibadeti yerine getiriliyor. Peki bu yılki Ramazan ayında son oruç hangi gün tutulacak? Ramazan ne zaman bitiyor? İşte 2024 Ramazan ayının son günü hangi tarih?

RAMAZAN 2024 NE ZAMAN BİTİYOR?

11 Mart'ta başlayan Ramazan ayı, 9 Nisan'da yılın son orucu tutularak sona erecek. Ramazan ayı İslâm dini ve Müslümanlar için diğer aylardan farklı bir aydır. Diğer aylardan farklı olarak bu ay farklı ibadetler yapılır ve genellikle bu ay, insanların birbirleri ile yardımlaştığı, ibadet ettiği ve huzur bulduğu bir aydır. Ramazan ayı nasıl geçirilmeli sorusuna gelince uzmanlara göre bu ay öncelikle Kur’an-ı Kerim’de ve dinde emredildiği şekilde geçirilmelidir. Bu ay boyunca her gün oruç tutmak, mazereti olan Müslümanlar hariç her Müslümana farz kılınmıştır. Bu ayda oruç tutmanın yanında günleri ibadetle geçirmek tavsiye edilir. Bununla birlikte bu ayın en önemli özelliği herkesin birbiri ile yemeğini paylaşması ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmesidir.

İslâm’da zaten yeri olan yardımlaşma ve paylaşma gibi durumlar bu ayda herkes tarafından gerçekleştirilir. Herkes hiçbir fark gözetmeksizin aynı masada oturur ve aynı yemeği hep birlikte yer. Bu durum sosyal olarak birlikte olmayı, insanların birbirine destek olmasını sağlar. İslamiyet’e göre bunun önemi büyüktür.

Ramazan ayı nasıl geçirilmeli sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan diğeri de birlik ve beraberlik içerisinde paylaşmak ve yaşamaktır. Ramazan ayı boyunca hemen hemen her alana iftar çadırları kurulur ve ihtiyaç sahiplerinin bu ay boyunca buradan faydalanması sağlanır.

 
 

 

 

 

  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI